Något om Stefan Rune

Jag skriver låtar i olika genres från visor till rockabilly med mellanlandningar i alla möjliga och omöjliga stilar. Jag har en ganska bred musiksmak och därför kanske det är naturligt att skriva och spela musik av olika slag utan att tänka i genre.

Jag skriver oftast själv, men ibland tillsammans med andra. De senaste åren har jag samarbetat en del över nätet med personer jag aldrig träffat i verkliga livet. De låtar jag skriver spelar jag ofta in i min hemstudio.

 

Jag är medlem i YTF (Yrkestrubadurernas förening) och spelar och sjunger dels själv, dels med en visgrupp - Orsa Viskompani samt med ett rockband - Backseat Jungle. Även i mitt spelande handlar det alltså om musik av rätt skilda slag: Visor, Irländska publåtar, Rock och Rockabilly samt en hel del som är svårt att placera i en genre. 

 

När jag spelar själv blir det mest akustiskt med egna visor och låtar som brukar förknippas med Singer-Songwriter genren. Men också en del av andra mindre kända visdiktare som Nils Parling, Helmer Grundström mfl. 

 

Tillsammans med Orsa Viskompani blir det Ever Taube, Dan Andersson, Irländska pub-sånger men också egna alster. Kompaniet har släppt en EP på Spotify med eget material. Viskompaniet spelade i somras bl.a. på Leksands kulturfestival och på Sillafton i Östra Grunubergs fäbod där KG serverar glödstekt sill i en härlig miljö. För ett par år sedan gjorde vi en Pub-turne på Irland.

 

Backseat jungle har tonvikt på tidig rock´n roll, som Elvis, Chuck Berry, Buddy Holly m.fl. Vi gör också egna låtar i den stilen. Backseat har släppt två EP på Spotify med eget material. Låtarna spelades in i min stuga i Emådalen, en liten by 2,5 mil norr om Orsa. Backseat spelade i somras bl.a. i Säterdalen.

 

Under menyn "Musik" kan Du lyssna på en del av min musik.

IMG_2266