HAR MAN INGENTING SAGT,  HAR MAN   INGENTING  SAGT

Tidsverser av Mats Nörklit

Här kan du lyssna på smakprov på alla låtar på CD:n + några till.  

Om du sen vill köpa det kan Du antingen gå till sidan "Beställ CD" och följa instruktionerna.

CD:n går också att beställa på Mats hemsida - https://www.xn--matsnörklit-icb.se/kontakt-28189373

Lyckliga omständigheter har sammanfört oss. Mats verser på Facebook och hemsida har hittat en läsare i Stefan, som försett en hel del av dem med sång och musik. 

20 av dessa finns på CD-skivan. Som du kan höra kommenterar de på olika vis sakernas tillstånd, med ett perspektiv som sträcker sig utanför det rent dagsaktuella. Tidsverser snarare än Dagsverser med andra ord. 

 

Mats: 

Ett växelbruk mellan musik, textmakeri och journalistik har pågått allt sedan ungdomstid . Ett par år på tidningen Arbetaren, med dagsversmästare som Stig Dagerman och Tage Danielsson i arkiven gjorde intryck, och ledde till mångårigt rimmande i bland annat Dagens Nyheter och fackpress. Sedan 2016 publicerar jag veckovis verser på min hemsida matsnörklit.se och på Facebook. En del återfinnes i samlingen Rimligt och Sagolikt ( Vulcan 2017 ) . Somligt har också hamnat på kabaréscen i Stockholm.

Stefan:

Skriver låtar i olika genres, från visor till rockabilly med mellanlandningar i alla möjliga och omöjliga stilar. Skriver oftast själv, men ibland tillsammans med andra. De senaste åren har jag samarbetat en hel del över nätet med personer jag aldrig träffat i verkliga livet.  Jag spelar och sjunger dels själv, dels med ”Orsa Viskompani” samt med ett rockband - ”Backseat Jungle”.  En del av låtarna jag skriver hamnar här på stefanolsson.org.