Album - Social Kompetens

Texterna i denna samling är skrivna av Yngve Wahlgren, Uppsala. En diktare jag av en slump hittade på DN:s Namn och Nytt den 5 februari 2018. Det var "Längdskidåkaren" och jag kände på en gång att det skulle vara kul att tonsätta den. Kontaktade Yngve via DN och frågade om det var ok att tonsätta och det var det. Sen dess har Yngve skickat ytterligare texter som jag med glädje tonsatt.

Så här skriver Yngve i mail till mej.

"Som Du förstått bor jag i Uppsala. En gammal stad med både domkyrka och universitet. Kan bero på det att här skrider omkring många gamla akademiker och religiösa. Dom är tacksamma att skåda och ibland sätter dom fart på min fantasi. Men Du ska veta att här i Uppsala får man vara ytterst försiktig med att skoja om dessa klenoder. Förutom mina ironiska verser om den akademiska världen, då i synnerhet den teologiska, återspeglar det sig i innehållet i mina verser. Mycket av min egen livsfilosofi går medvetet eller omedvetet igen hos den återkommande figuren Algot, som ofta behandlar livet på landet och urbaniseringen.  Av aktuell politik är det flyktingfrågan som berör mig mest."

 

Jag har skrivit all musik och spelar gitarr, sjunger och trakterar en del digitala instrument. Inspelningen är gjord i min hemmastudio (HLV) så det är ett Demo-album.

Texten får man fram om man klickar på den lilla noten längst till höger på den låt som spelas.

Foto Anders Henrikson